Dincolo de porți este un proiect de cartografiere a elementelor de patrimoniu imaterial din zona comunelor Bran, Moieciu și Fundata, județul Brașov, prin metode de cercetare specifice antropologiei, care oferă o privire emică (din interior) asupra practicilor și obiceiurilor specifice unor comunități agro-pastorale.
Documentarea practicilor, reprezentărilor, expresiilor, cunoștințelor și abilităților care constituie patrimoniul imaterial al zonei a avut loc pe parcursul a două rezidențe de cercetare, iar datele au fost colectate prin interviuri de profunzime și observație participativă de către o echipă formată din șase antropologi și sociologi. Au fost realizate fotografii și înregistrări audio și video pentru o ilustrare cât mai comprehensivă a elementelor de interes identificate.
În urma cercetării au fost alcătuite fișe multimedia bilingve (română-engleză) care  prezintă informații sub formă de text, clipuri video și audio, despre elementele de patrimoniu imaterial specifice zonei, dar vor fi și accesibile imediat vizitatorilor prin scanarea unor coduri QR amplasate la fața locului, pe porțile gospodăriilor unde există un obiectiv de interes (meșteri, crescători de animale, cunoscători de legende locale/povestitori etc).
La finalul proiectului a fost organizată la București o expoziție cu cele mai bune 40 de fotografii rezultate în urma cercetării și documentării elementelor de patrimoniu, găzduită de Clubul Țăranului Român, în incinta Muzeului Țăranului Român și în curând a fost programată o nouă expoziție în incinta SNSPA, în cooperare cu  Masterul de Antropologie.
Dincolo de porți  este o inițiativă marca Social Insights, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, desfășurat în parteneriat cu Centrul de Ecologie Montană, Primăria Comunei Fundata, Muzeul de Etnografie Brașov, Grupul de Acțiune Locală Transcarpatica și Clubul Țăranului Român.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.